Internet Voorkeur

WK-kaartjes. Geen kaartjes voor het WK? Dat is nergens voor nodig? In cafés worden ook uitgebreide tribunes gebouwd en een beetje slimme uitbater heeft ellenlange formulieren voor de ‘WK-pool’ achter de bar liggen: de verliezer betaalt een rondje voor de hele zaak.Reikhalzend kijken we uit naar de wedstrijd Iran - Verenigde Staten, en natuurlijk Nederland - Ivoorkust (Kalou!), met oranje wehrmachtshelm op het hoofd en Beierse bierpul onder handbereik. Jammer dat het zicht op het scherm steeds wordt ontnomen door een zwetende stamgast die precies op het moment van een penalty besluit om eens uitgebreid voor je neus te gaan staan. Een alternatief tribunegevoel biedt het largestonlinestadium.com. In dit virtuele stadion hebben zich bijna 50.000 fans verzameld. Verover een plekje op een van de tribunes, kleed je pixelpopje aan met een supportersshirt naar keuze en opeens maak je deel uit van een internationale gemeenschap van voetbalfans.Met de zoekfunctie kun je andere supporters vinden en een berichtje sturen. Op ‘stadium TV’ zie je Brazilianen of Marokkanen een balletje hoog houden. Leuk, maar voorlopig nog steeds geen wedstrijd. Misschien dan toch nog maar even naar het café.

www.largestonlinestadium.com