Benny Sings Rednose Distrikt: Euh

Benny Sings Rednose Distrikt: Euh (Dox Records) ***
Benny Sings Rednose Distrikt: Euh (Dox Records) ***

Benny Sings Rednose Distrikt: Euh (Dox Records)

Benny Sings maakte een paar albums vol zolderkamersoul uit de polder en Rednose Distrikt is een eigenzinnig Amsterdams dj-collectief dat ook op de plaat met verrassende, onderkoelde beats uit de hoek kan komen. Dit ruim 37 minuten durende, gezamenlijke album heeft iets van een tussendoortje, maar gaandeweg ontvouwen zich toch zekere kwaliteiten die nadere beluistering onontkoombaar maken. De stem van Benny is haast achteloos tussen de trage, zuigende ritmes geplaatst, zich wentelend in het soort onnadrukkelijke melodieën dat zich lastig laat nafluiten. Het is een plaat vol gefreak, dat zich uitstrekt tot de songtitels (hou het maar eens droog bij ‘Ik wil een nieuwe fiets’ of ‘ABCDEFG’). Toch kruipt de muziek zoetjesaan onder de huid, om een indruk achter te laten van lichtelijke verwarring. Euh hapt en slikt niet al te gemakkelijk weg, maar weet uiteindelijk op een haast terloopse manier te bekoren.

JACOB HAAGSMA