www.nrc.nl

Who’s next? Presentator en NRC-redacteur Robert van de Roer neemt in dit programma de krant door met bekende en minder bekende Nederlanders. Hij ontbeet vanochtend met cabaretier Freek de Jonge (foto). Twee jaar geleden verbaasde hij iedereen door op bezoek te gaan bij ‘onze jongens’ in Irak. Nu gaan ze naar Afghanistan. Gelooft Freek in die missie? Zal het de troepen daar net zo vergaan als in Irak, en is hij eigenlijk blij met Rutte, of was hij stiekem toch een Verdonk-fan? Ook bekijkt Van de Roer met De Jonge de inhoud van de rest van nrc.next: welk nieuws viel hem op? Who’s next? wordt elke werkdag uitgezonden op RTL Z om 12.40 en 17.45 uur. Alle afleveringen zijn na afloop ook op internet te bekijken op Freek de Jonge (Freek) Kortgehouden FOTO: VPRO
Who’s next? Presentator en NRC-redacteur Robert van de Roer neemt in dit programma de krant door met bekende en minder bekende Nederlanders. Hij ontbeet vanochtend met cabaretier Freek de Jonge (foto). Twee jaar geleden verbaasde hij iedereen door op bezoek te gaan bij ‘onze jongens’ in Irak. Nu gaan ze naar Afghanistan. Gelooft Freek in die missie? Zal het de troepen daar net zo vergaan als in Irak, en is hij eigenlijk blij met Rutte, of was hij stiekem toch een Verdonk-fan? Ook bekijkt Van de Roer met De Jonge de inhoud van de rest van nrc.next: welk nieuws viel hem op? Who’s next? wordt elke werkdag uitgezonden op RTL Z om 12.40 en 17.45 uur. Alle afleveringen zijn na afloop ook op internet te bekijken op Freek de Jonge (Freek) Kortgehouden FOTO: VPRO VPRO

Who’s next? Presentator en NRC-redacteur Robert van de Roer neemt in dit programma de krant door met bekende en minder bekende Nederlanders. Hij ontbeet vanochtend met cabaretier Freek de Jonge (foto). Twee jaar geleden verbaasde hij iedereen door op bezoek te gaan bij ‘onze jongens’ in Irak. Nu gaan ze naar Afghanistan. Gelooft Freek in die missie? Zal het de troepen daar net zo vergaan als in Irak, en is hij eigenlijk blij met Rutte, of was hij stiekem toch een Verdonk-fan? Ook bekijkt Van de Roer met De Jonge de inhoud van de rest van nrc.next: welk nieuws viel hem op?

Who’s next? wordt elke werkdag uitgezonden op RTL Z om 12.40 en 17.45 uur. Alle afleveringen zijn na afloop ook op internet te bekijken op

www.nrc.nl/whosnext

Filmvragen.Hans Beerekamp, tv-recensent en ex-filmredacteur van NRC Handelsblad, beantwoordt vragen over film en televisie. Vandaag vraagt lezer Henk Docter: „Al weer jaren geleden zag ik op tv een sciencefiction-film, Duits gesproken (maar het zal waarschijnlijk Duits nagesynchroniseerd zijn), waarvan de titel of het leidende thema mij bijgebleven is als: „Es ist nicht leicht ein Gott zu sein” (waarschijnlijk als vertaling van de titel van een destijds heel bekende Amerikaanse song). (...) Deze film heb ik niet meer terug kunnen vinden, en zou ik best weer eens willen zien. Weet u nadere bijzonderheden te vinden? Beerekamp antwoordt: „Nee hoor, dit is geen nagesynchroniseerde Amerikaanse sciencefiction, maar origineel Duits gesproken, echt Europees werk. Es ist nicht leicht ein Gott zu sein (Peter Fleischmann, 1990) is een Duits-Russisch-Franse coproductie, met acteurs uit alle drie de landen.”

www.nrc.nl/film