OPERA

OPERA Het Holland Festival is dit jaar door artistiek leider Pierre Audi nog breder geprogrammeerd dan vorig jaar, toen hij aantrad met een veel gevarieerder formule dan zijn voorgang Ivo van Hove. Er is nu weer veel muziek en opera, zoals de voorstellingen van Sjostakovitsj Lady Macbeth van Mtsensk, bij de Nederlandse Opera in het Amsterdamse Muziektheater begeleid door het Koninklijk Concertgebouworkest olv Mariss Jansons. Het theatergedeelte biedt bijvoorbeeld de controversiële enscenering van Shakespeare’s Macbeth van Jürgen Gosch en de balletvoorstelling His Masters Choice met favorieten van Hans van Manen. Filmregisseur Peter Greenaway komt in het Rijksmuseum met Nightwatching met de Nachtwacht van Rembrandt. En het Filmfestival Rotterdam presenteert een zomereditie in Amsterdam. Holland Festival: 1 t/m 25 juni. Inl www.hollandfestival.nl Eva Maria Westbroek als Lady Macbeth van Mtsensk, in de regie van Martin Qusej, (Foto A.T. Schaefer ) Copyright by A.T.Schaefer Im Schellenkšnig 50 D - 70184 Stuttgart Tel. ++49 711 640 95 31 FAX. ++49 711 735 28 54 A.T.Schaefer@t-online.de Hypovereinsbank Konto 3092 828 BLZ 600 202 90 *** Local Caption *** De Nederlandse Opera Het Muziektheater Amsterdam Dmitri Sjostakovitsj Lady Macbeth van Mtsensk Premire 3 Juni 2006 Muzikale Leiding Mariss Jansons Regie Martin Kusej Decor Martin Zehetgruber Kostuums Heide Kastler Boris Timofejevitsj Izmajlov Anatoli Kotsjerga Zinovi Borisovitisj Izmajlov Ludovit Ludha Katerina Lvovna Izmajolova Eva-Maria Westbrock Sergej Christopher Ventris Aksinja / Dwangarbeidster Carole Wilson Sjofele arbeider Alexandre Kravets Commissaris/Sergant Nikita Storojev Pope/ Bewaker Alexander Vassiliev Sonjetka Lani Poulsen Oude dwangsarbeider Vladimir Vaneev Leraar Valentin Jar Orkest Koninklijk Concertgebouworkest Koor van De Nederlandse Opera Instudering Winfried Maczewski
OPERA Het Holland Festival is dit jaar door artistiek leider Pierre Audi nog breder geprogrammeerd dan vorig jaar, toen hij aantrad met een veel gevarieerder formule dan zijn voorgang Ivo van Hove. Er is nu weer veel muziek en opera, zoals de voorstellingen van Sjostakovitsj Lady Macbeth van Mtsensk, bij de Nederlandse Opera in het Amsterdamse Muziektheater begeleid door het Koninklijk Concertgebouworkest olv Mariss Jansons. Het theatergedeelte biedt bijvoorbeeld de controversiële enscenering van Shakespeare’s Macbeth van Jürgen Gosch en de balletvoorstelling His Masters Choice met favorieten van Hans van Manen. Filmregisseur Peter Greenaway komt in het Rijksmuseum met Nightwatching met de Nachtwacht van Rembrandt. En het Filmfestival Rotterdam presenteert een zomereditie in Amsterdam. Holland Festival: 1 t/m 25 juni. Inl www.hollandfestival.nl Eva Maria Westbroek als Lady Macbeth van Mtsensk, in de regie van Martin Qusej, (Foto A.T. Schaefer ) Copyright by A.T.Schaefer Im Schellenkšnig 50 D - 70184 Stuttgart Tel. ++49 711 640 95 31 FAX. ++49 711 735 28 54 A.T.Schaefer@t-online.de Hypovereinsbank Konto 3092 828 BLZ 600 202 90 *** Local Caption *** De Nederlandse Opera Het Muziektheater Amsterdam Dmitri Sjostakovitsj Lady Macbeth van Mtsensk Premire 3 Juni 2006 Muzikale Leiding Mariss Jansons Regie Martin Kusej Decor Martin Zehetgruber Kostuums Heide Kastler Boris Timofejevitsj Izmajlov Anatoli Kotsjerga Zinovi Borisovitisj Izmajlov Ludovit Ludha Katerina Lvovna Izmajolova Eva-Maria Westbrock Sergej Christopher Ventris Aksinja / Dwangarbeidster Carole Wilson Sjofele arbeider Alexandre Kravets Commissaris/Sergant Nikita Storojev Pope/ Bewaker Alexander Vassiliev Sonjetka Lani Poulsen Oude dwangsarbeider Vladimir Vaneev Leraar Valentin Jar Orkest Koninklijk Concertgebouworkest Koor van De Nederlandse Opera Instudering Winfried Maczewski Schaefer, A.T.

Het Holland Festival is dit jaar door artistiek leider Pierre Audi nog breder geprogrammeerd dan vorig jaar, toen hij aantrad met een veel gevarieerder formule dan zijn voorgang Ivo van Hove. Er is nu weer veel muziek en opera, zoals de voorstellingen van Sjostakovitsj Lady Macbeth van Mtsensk, bij de Nederlandse Opera in het Amsterdamse Muziektheater begeleid door het Koninklijk Concertgebouworkest olv Mariss Jansons. Het theatergedeelte biedt bijvoorbeeld de controversiële enscenering van Shakespeare’s Macbeth van Jürgen Gosch en de balletvoorstelling His Masters Choice met favorieten van Hans van Manen. Filmregisseur Peter Greenaway komt in het Rijksmuseum met Nightwatching met de Nachtwacht van Rembrandt. En het Filmfestival Rotterdam presenteert een zomereditie in Amsterdam.

Holland Festival: 1 t/m 25 juni. Inl www.hollandfestival.nl