www.nrc.nl

Who’s next? Presentator en NRC-redacteur Robert van de Roer neemt in dit programma de krant door met bekende en minder bekende Nederlanders uit het nieuws. Hij ontbeet vanochtend met staatssecretaris Mark Rutte (foto), die toen nog niet wist of hij lijsttrekker van de VVD zou worden. Hoe schatte hij zijn kansen in? Wat gaat hij doen als hij de baan niet krijgt? Ook bekijkt Van de Roer met Rutte de inhoud van de rest van nrc.next: welk nieuws viel de politicus op?

Who’s next wordt elke werkdag uitgezonden op RTL Z om 12.40 en 17.45 uur. Alle afleveringen zijn na afloop ook op internet te bekijken op

www.nrc.nl/whosnext

Beet. In zijn wekelijkse rubriek ‘Beet’ op nrc.nl schrijft IT-journalist Herbert Blankensteijn deze week over een nieuwe instant messenger van de Amerikaanse computergigant Microsoft (beeld), die veel meer kan dan de oude editie van het programma. „Microsoft verspreidt een nieuwe proefversie van het chatprogramma MSN Messenger. De naam is Windows Live Messenger; nieuwe onderdelen zijn onder andere internetbellen en het delen van bestanden.

Het programma hoort bij Windows Live, het antwoord van Microsoft op de uitdagingen van Google. Met de huidige Msn Messenger kunnen gebruikers ook praten via een microfoon of een webcam, en bestanden naar elkaar sturen. In de nieuwe versie zit gratis internetbellen, inclusief de mogelijkheid tegen betaling te bellen met gewone telefoonnummers.

Daarmee zoekt Microsoft de confrontatie met Skype. Net als bij Skype zijn voor Windows Live Messenger telefoontoestellen te koop, onder andere van Philips, die draadloos internetbellen toestaan.”

www.nrc.nl/beet