Volkskrant start met printbare middageditie

De Volkskrant brengt sinds gisteren een digitale middageditie naast zijn papieren ochtendkrant. De extra editie bevat een overzicht van het nieuws en valt op werkdagen rond 16.00 uur te downloaden en te printen op A4-formaat.

De Volkskrant wil met de middageditie het bereik van de website vergroten en meer jongere lezers bereiken. „Mensen tussen de 20 en 40 jaar zijn minder bereid te betalen voor een krant. Met een gratis middageditie hopen we hen beter te kunnen bereiken”, aldus Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant. In de extra editie van enkele pagina’s staat naast een nieuwsoverzicht een selectie van artikelen uit de ochtendkrant. Op een pagina ‘Uit & Thuis: Vanavond’ staan tips voor televisie, theater en bioscoop. Als de middageditie een succes wordt, wil de Volkskrant ook met een digitale ochtend- en luncheditie komen. (NRC)