Veilige ooh en aah-koortjes en gezellige kroeg-boogie

cd pop

The Sheer. Feel The Need Universal Music

De Haarlemse groep The Sheer verraste in 2003 met het debuut The Keyword Is Excitement – zo fris en pretentieloos als The Sheer op dat debuut, hoor je ze niet vaak. Dat de groep nogal op Oasis leek, die op hun beurt weer veel van The Beatles hebben, mocht de pret niet drukken.

Nu is de tweede cd af, Feel The Need, en die gaat nauwelijks verder dan waar The Keyword is Excitement ophield. Dat de zang van zanger/gitarist Bart van Liemt nog steeds op Liam Gallagher lijkt is geen probleem. Het is wel een probleem dat zijn teksten zo clichematig zijn: meisjes die Katy en Sexy Sadie heten, in een ‘town that never sleeps’.

Het grootste gemis zit hem echter in de nummers zelf, die de kwaliteit van het debuut niet halen. Weer hebben ze de ooh en aah-koortjes, en weer zit er een gezellige kroeg-boogie (The Girl That Lost Her Mind) tussen, maar het klinkt nu wel erg veilig. Uitzondering is de geramde melodie van Temporarily Loss Of Temper, dat stevig en met lef wordt uitgevoerd.

    • Hester Carvalho