Van Basten kondigt nieuw basiselftal Oranje aan

Van Basten kondigt nieuw basiselftal Oranje aan Hoenderloo, 31 mei. Bondscoach Marco van Basten (links) met zijn assistenten John van ’t Schip (midden) en Rob Witschge gisteren tijdens de training van het Nederlands elftal in Hoenderloo. Duidelijk werd daar dat Oranje morgenavond in de oefeninterland tegen Mexico, in Eindhoven, in een andere samenstelling speelt dan afgelopen zaterdag tegen Kameroen. Van Basten wil enkele spelers rust geven en anderen uittesten. Rafael van der Vaart ontbreekt in elk geval. Hij herstelt van een nieuwe enkelblessure, maar verwacht deze week nog de training te kunnen hervatten. Van Basten kan tot een dag voor het eerste WK-duel met Servië en Montenegro (11 juni) een eventuele vervanger oproepen. Van der Vaart wordt tegen Mexico waarschijnlijk weer vervangen door Wesley Sneijder. „Hij heeft het tegen Kameroen goed gedaan”, verklaarde Van Basten. De bondscoach wilde nog niet zeggen welke andere posities hij tijdens het duel met Mexico anders gaat invullen. (Foto AFP) Dutch national football team coach Marco van Basten (L) and assistant coaches John van het Schip (C) and John Witschge (R) watch the team on the second day of a training week with the national team in Hoenderloo, May 30 2006. AFP PHOTO: MAARTJE BLIJDENSTEIN AFP