Televisie Overige Films

Le divorce (James Ivory, 2004, VS/Frankrijk). Regisseur James Ivory werkt sinds mensenheugenis samen met producent Ismail Merchant en is vooral beroemd door films als A Room with a View en The Remains of the Day. Hij maakte met Le divorce een betrekkelijk luchthartig uitstapje naar hedendaags Parijs. Alle denkbare clichés over de Franse hoofdstad en de Fransen zelf figureren smaakvol in de amoureuze lotgevallen van jonge Amerikaanse Kate Hudson. Met Naomi Watts als haar zwangere zus, Thierry Lhermitte als haar getrouwde minnaar, Glenn Close, Matthew Modine, een door een handtas van Hermès gemaakte ode aan Le ballon rouge (Albert Lamorisse, 1956) en een finale op de Eiffeltoren. RTL5, 20.30-22.45u.

Old School (Todd Philips, 2003, VS). Seksdoordrenkte reünistenkomedie van Todd Phillips, de man die verantwoordelijk is voor onder meer de films Road trip en Starsky & Hutch. Voor Old School putte Phillips uit zijn eigen herinneringen aan zijn tijd in een fraternity, een studentenvereniging voor jongens, gehuisvest in een pand op de campus van de universiteit. Luke Wilson speelt een reünist die wegens omstandigheden – zijn echtgenote deelt het bed met allerlei vreemdelingen – verhuist naar een pand vlak bij zijn alma mater. Studentenvriendjes Vince Vaughn en Will Ferrell proberen hem op te beuren door aldaar de studententijd nog eens dunnetjes over te doen. Veronica, 20.30-22.10u.Foreign Correspondent (Alfred Hitchcock, 1940, VS). Alfred Hitchcock liet een reeks Nederlandse molens nabouwen in de studio voor deze propagandistisch gekruide maar ontzettend spannende thriller. Joel McCrea raakt als Amerikaanse journalist in het Europa van 1938 betrokken bij de gijzeling door de nazi’s van een Hollandse diplomaat. Dit is ook de film waarin een moordenaar ontsnapt tussen een massa paraplu’s. Morgen, BBC2, 14.00-16.00u. Seksdoordrenkte reünistenkomedie van Todd Phillips, de man die verantwoordelijk is voor onder meer de films Road trip en Starsky & Hutch. Voor Old School putte Phillips uit zijn eigen herinneringen aan zijn tijd in een fraternity, een studentenvereniging voor jongens, gehuisvest in een pand op de campus van de universiteit. Luke Wilson speelt een reünist die wegens omstandigheden – zijn echtgenote deelt het bed met allerlei vreemdelingen – verhuist naar een pand vlak bij zijn alma mater. Studentenvriendjes Vince Vaughn en Will Ferrell proberen hem op te beuren door aldaar de studententijd nog eens dunnetjes over te doen. Veronica, 20.30-22.10u.

Foreign Correspondent (Alfred Hitchcock, 1940, VS). Alfred Hitchcock liet een reeks Nederlandse molens nabouwen in de studio voor deze propagandistisch gekruide maar ontzettend spannende thriller. Joel McCrea raakt als Amerikaanse journalist in het Europa van 1938 betrokken bij de gijzeling door de nazi’s van een Hollandse diplomaat. Dit is ook de film waarin een moordenaar ontsnapt tussen een massa paraplu’s. Morgen, BBC2, 14.00-16.00u.