Radio Voorkeur

Andere Muziek. Programmamaker Jean-Paul van Bemmel ging op reis naar Frans Polynesië en Nieuw-Caledonië. Begin negentiende eeuw verboden missionarissen de in hun ogen hitsige Tahitiaanse dansen, maar de oprichting van nieuwe dansgroepen in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw leidde tot een tweede leven van de traditionele dansen. De groepen populariseerden de Polynesische mythen met opwindende muziek, dans, liederen en kostuums. Radio 747, 23.02-0.00u.

Club 3voor12. Rock, talk & dance show met live optredens. Vandaag met Midlake, The Sound of Adrian Borland en Living things. Presentatie: Eric Corton. Ook on demand op het web: 3voor12.vpro.nl /club3voor12. 3 Fm, 22.06-1.02u.

Jongerentaal. In KRO’s Tijd voor Twee zit jongerentaalspecialist Wim Daniëls, samensteller van het miniwoordenboek “Drop your lyrics”. De sterkste, heftigste en mooiste woorden van jongeren zelf heeft hij geselecteerd en verzameld. Om er een paar te noemen: beest, boemlauw, bruut, dahs, pimpelijk, ske-blinkie (allen varianten van ‘gaaf’ en ‘cool’). Radio2, 12.02–14.00u. In KRO’s Tijd voor Twee zit jongerentaalspecialist Wim Daniëls, samensteller van het miniwoordenboek “Drop your lyrics”. De sterkste, heftigste en mooiste woorden van jongeren zelf heeft hij geselecteerd en verzameld. Om er een paar te noemen: beest, boemlauw, bruut, dahs, pimpelijk, ske-blinkie (allen varianten van ‘gaaf’ en ‘cool’). Radio2, 12.02–14.00u.