Parijs verliest toppers Roddick en Petrova

Parijs. Andy Roddick is in de eerste ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Amerikaan moest gisteren opgeven met een enkelblessure. Hij stond op dat moment 6-4, 7-5 en 1-0 achter in zijn duel tegen de Spanjaard Alberto Martin. Roddick was geblesseerd in Parijs aangekomen en besliste pas op het laatste moment om toch te spelen. Ook de geplaatste spelers Thomas Johansson en Robby Ginepri zijn er niet meer bij. De Zweed verloor in vijf sets van de Belg Christophe Rochus en de Amerikaan verloor van Albert Montanes. Bij de vrouwen sneuvelde de Russische outsider Nadia Petrova. De als derde geplaatste verloor simpel in twee sets van de Japanse Akiko Morigami. Roland Garros treurt ook om de uitschakeling van de lokale Tatiana Golovin. Zij verloor van een van de zes Chinese meisjes die het hoofdtoernooi haalden, Jie Zhang. Martina Hingis beleefde na vijf jaar een rustige terugkeer. Ze won met 6-2 en 6-2 van Lisa Raymond.