Overal je tv bij de hand

Prijs: 449 euro, meer details op www.nrc.nl/hebben Draadloos tv kijken op elke plek

LocationFree TV, zo heet het zwarte kastje dat Sony opstuurde naar het Hebben-team. Het basisstation sluit je aan op de tv, dvd-speler of videorecorder. Beeld en geluid zijn vervolgens in het (draadloze) thuisnetwerk te bekijken op een pc of laptop. Of op Sony’s kleine spelcomputer, de PSP.

Op de pc draait een softwarematige player die een heel behoorlijk tv-beeld te voorschijn tovert. NetAV, zoals het televisieprotocol heet, blijkt in de praktijk een stabiele verbinding die niet te veel processorkracht vergt.

Via de pc kun je de afstandsbediening van een hoop tv’s en randapparatuur simuleren. Experimenteren loont, want Hebben krijgt zelfs een exotische digitale videorecorder voor de satelliet aan de praat, die niet in de lijst van ondersteunde apparaten staat. Zenders wisselen, volume aanpassen, video programmeren: het werkt allemaal. Als de adlsl- of kabelrouter het aankan, kun je je tv vanaf elke locatie ter wereld bedienen. Zolang er maar internet in de buurt is. De beeldkwaliteit is wel afhankelijk van de uploadsnelheid van je internetverbinding. Er sluipt ook wat extra vertraging in de weergave: als je de rest van de straat hoort juichen, weet je dat Nederland elk moment kan gaan scoren. (MH)

Prijs: 449 euro, meer details op www.nrc.nl/hebben