Ondervraging in Franse lasteraffaire

Parijs. De Franse zakenman Jean-Louis Gergorin heeft zichzelf gisteren aangegeven bij de politie om zich te laten ondervragen over de affaire Clearstream. Gergorin gaf onlangs in een interview toe de anonieme bron te zijn geweest die minister van Binnenlandse Zaken, Sarkozy, en andere politici beschuldigde van corruptie. Van die beschuldigingen wordt nu aangenomen dat ze vals zijn. Gergorin is inmiddels ontheven uit zijn ambt van vice-president van het Europese ruimtevaarttechnologiebedrijf EADS. Premier Villepin, die met zijn partijgenoot Sarkozy strijdt om de kandidatuur voor de presidentsverkiezingen in 2007, is een goede bekende van Gergorin. Gergorin heeft vorige week gezegd meer onthullingen in petto te hebben. Volgens hem zijn de beschuldigingen anoniem noch vals.