Marijne trainer hockeyers A’dam

Sjoerd Marijne treedt met ingang van het seizoen 2007-2008 in dienst als trainer-coach bij hockeyhoofdklasser Amsterdam. De oud-speler van Den Bosch, komend jaar nog actief als technisch eindverantwoordelijke bij Tilburg, volgt Alejandro Verga op. Amsterdam verloor zondag in en van Bloemendaal in de finale (best-of-three) van de strijd om de landstitel.

Marijne (32) heeft gisteravond de spelersgroep van Tilburg geïnformeerd, nadat Amsterdam in de winterstop al in contact trad met de voormalige verdediger. „Ik ben iemand die de lat graag hoog legt. Waar kan ik dat beter doen dan bij Amsterdam, een club die elk seizoen meedoet om het kampioenschap? In vrijwel alles is Amsterdam een topclub, en daarom voor mij een enorme uitdaging.”

Amsterdam denkt ver vooruit. Vorig jaar al werd international Floris Evers van SCHC gecontracteerd. Deze zomer maakt de 23-jarige middenvelder zijn opwachting bij de club uit het Wagener-stadion, die komend seizoen geen beroep meer kan doen op de Spaanse international Pol Amat. Voorzitter Jons Hensel is voor komend seizoen, het laatste jaar onder leiding van Verga (47), nog bezig met één of twee versterkingen.

Marijne, sinds een jaar tevens coach van Jong Oranje, leidde Tilburg twee jaar geleden terug naar de hoofdklasse. Met attractief hockey en de hulp van twee Argentijnse routiniers eindigde de geboren Bosschenaar op achtereenvolgens de achtste en de zevende plaats. „Degradatiehockey hebben we overgeslagen, en dat is best uniek. Als ik volgend jaar vertrek, dan moet Tilburg definitief een stabiele hoofdklasser zijn, die vrij is van zorgen.”