Langzaam beter

We staan aan het begin van de meteorologische zomer. De drie warmste maanden van het jaar zijn namelijk volgens weerkundigen de zomermaanden. Op 1 september is de zomer voorbij, en gaat de weerkundige herfst van start. Het weer houdt zich dit jaar echter niet aan deze verdeling. Het is nog altijd te koud voor de tijd van het jaar en ook de zon laat zich niet of nauwelijks zien.

Toch volgt er de komende dagen een verbetering met meer zon en een stijging van de temperatuur. Vanavond en vannacht is het vrij rustig, zeker in het binnenland. De wind neemt af en er volgen enkele opklaringen. Hierbij daalt de temperatuur naar 6 graden. Langs de kust blijft het stevig doorwaaien en wordt het 8 of 9 graden. Morgen hebben wolkenvelden opnieuw de overhand. Vooral in het westen valt er wat lichte (mot)regen. Later volgt ook Noord-Brabant en een groot deel van Limburg. In het noorden is het meest droog en breekt vooral later op de dag de zon nog even door. Tegelijkertijd wordt het in het zuiden dan droog. De temperatuur stijgt naar 12 tot 15 graden en de noordwestenwind is nog altijd krachtig, kracht 6 in het noordelijk kustgebied.

Op vrijdag hebben we te maken met een mix van wolken en zon. Het blijft meest droog en met waarden van 15 tot 18 graden begint de temperatuur uit het dal te komen. Tijdens het Pinksterweekeinde blijft het meestal droog en breekt de zon geregeld door. Met een temperatuur van 18 à 19 graden is het dan heel aardig weer.