Kalou stapt over naar Chelsea

De transfer van Feyenoorder Salomon Kalou naar Chelsea is afgerond. De 20-jarige aanvaller uit Ivoorkust tekent een contract voor vier jaar bij de Engelse kampioen. Hij werd gistermiddag al in Londen gepresenteerd, nadat beide clubs eerder op de dag overeenstemming hadden bereikt over de afkoopsom.

„Ik had niet durven dromen dat ik nu al naar zo’n grote club zou gaan”, liet Kalou weten op de website van Feyenoord. „Ik ben blij en trots dat ik mijn kinderen en kleinkinderen zal kunnen vertellen dat ik voor clubs als Chelsea en Feyenoord heb gespeeld.”

Kalou verbleef sinds vorige week met zijn zaakwaarnemers in Engeland om te onderhandelen over een contract. De jonge Afrikaan had toestemming van Feyenoord te gaan praten in Londen, omdat beide clubs na gesprekken al dicht bij een akkoord waren over de afkoopsom. Het bedrag dat het kapitaalkrachtige Chelsea naar Rotterdam overmaakt, is niet bekend. Het gaat in elk geval om vele miljoenen euro’s.

„Dit is waarschijnlijk voor iedereen de beste oplossing”, legde Feyenoord-directeur Chris Woerts uit. „Zijn contract liep nog een seizoen door, maar hij gaf aan dat hij vanwege alle commotie rond zijn persoon liever ergens anders een frisse start wilde maken. Daar hadden wij alle begrip voor. Rond de wedstrijd Feyenoord-Chelsea op 8 augustus zullen we officieel afscheid van hem nemen, want dat verdient hij.” (ANP)