Ivoorkust speelt gelijk tegen Chili, Duitsland ontsnapt

Vittel, 31 mei. Ivoorkust, 16 juni in Stuttgart tijdens het wereldkampioenschap voetbal tegenstander van Oranje, heeft gisteren in een oefenwedstrijd tegen Chili met 1-1 gelijkgespeeld. De Afrikanen speelden in Vittel in Frankrijk. De tegenstander van Nederland kwam achttien minuten voor tijd op voorsprong door een benutte strafschop van Dindane. Vijf minuten later maakte Suazo al gelijk. In de tussentijd was Didier Zokora van Ivoorkust al met rood van het veld gestuurd. Ivoorkust oefent zondag tegen Slovenië.

Argentinië, op 21 juni de laatste opponent van Oranje in de groepsronde, won van WK-ganger Angola met 2-0. Maxi en Sorin scoorden in de eerste helft. De jeugdige sterspeler Lionel Messi maakt in Salerno zijn rentree bij Argentinië. De aanvaller van FC Barcelona, hersteld van een dijbeenblessure, viel in en deed het laatste half uur mee. ”Messi laat dit team een sprong voorwaarts maken”, zei de Argentijnse bondscoach Pekerman. ”We hebben aanvallend nu volop mogelijkheden.”

Gastland Duitsland kwam in Leverkusen niet verder dan 2-2 tegen Japan, dat tijdens het WK in groep F op wereldkampioen Brazilië, Kroatië en Hiddinks Australië stuit. De Aziaten kwamen na rust sterk voor de dag, binnen tien minuten scoorde Naohiro Takahara tweemaal. De Duitsers toonden veerkracht. Uit twee vrije trappen scoorden ze binnen vijf minuten twee keer. Miroslav Klose en Bastian Schweinsteiger waren succesvol voor de `Mannschaft`.