Hockeyclub A`dam legt Marijne (32) nu al vast als trainer-coach

ROTTERDAM. Sjoerd Marijne is met ingang van het seizoen 2007-2008 aangesteld als trainer-coach van hockeyhoofdklasser Amsterdam. De oud-speler van Den Bosch, komend jaar nog in dienst bij Tilburg, volgt Alejandro Verga op. Amsterdam verloor zondag van Bloemendaal in de finale van de strijd om de landstitel. Marijne (32), sinds een jaar tevens coach van Jong Oranje, leidde Tilburg twee jaar geleden terug naar de hoofdklasse, en eindigde afgelopen seizoen als zevende met de club uit Brabant. Marijne verwacht niet dat de vroegtijdige aankondiging negatieve gevolgen zal hebben voor komend seizoen. ”Of het nieuws nu bekend wordt of volgend jaar, het verhaal blijft hetzelfde. Wat mezelf betreft: ik ben té gedreven om komend seizoen al met Amsterdam bezig te zijn. Elke speculatie zal en wil ik voor zijn.”