Gedumpt langs de A1

Een vijftienjarige scholier van het Geert Groote College in Amsterdam is begin deze week tijdens een schoolreisje naar het Duitse Weimar zonder pardon langs de snelweg achtergelaten. Meereizende docenten besloten de leerling na een rit van ruim 140 kilometer langs de A1 richting Hengelo uit de bus te zetten omdat de ouders niet aan hun betalingsverplichtingen hadden voldaan.

De leraren zetten de scholier af op een kleine parkeerplaats. Na een lange wandeling in de berm kwam hij aan in de plaats Holten, waar hij de trein naar huis pakte. „Ik erken ruiterlijk dat dit nooit had mogen gebeuren”, aldus Mieke van Leusden, lid van de dagelijkse leiding van de school. „De docenten hadden iets anders moeten regelen. Er had bijvoorbeeld een auto van school kunnen komen om de jongen op te halen, of er had een taxi gebeld kunnen worden.”

Bij vertrek uit Amsterdam wist de jongen ongezien de bus in te komen, aldus Van Leusden. De leerling mocht niet mee omdat de ouders de veertig euro van het schoolreisje van vorig jaar nog niet hadden betaald. „Er is niets op onze rekening gekomen.” De meereizende docenten zullen vrijdag, na terugkomst uit Duitsland, tekst en uitleg moeten geven aan de schoolleiding. (ANP)