Bedrogen eBay-koper neemt wraak op web

Een computerfanaat die via de internetveilingsite eBay een kapotte laptop kocht, heeft wraak genomen door persoonlijke informatie over de verkoper op internet te plaatsen. Dat meldde de Britse krant Daily Mail gisteren.

De Britse koper betaalde omgerekend 580 euro voor de computer, maar het apparaat arriveerde pas na twee maanden en bleek defect, zo zegt de koper. De Brit sleutelde daarop net zolang aan de laptop tot die het weer deed en begon aan zijn wraakoefening.

Hij maakte een website waarop hij de identiteit van de verkoper – een negentienjarige student – onthult en diens bedrog aan de kaak stelt. Op de site staan onder meer foto’s van de verkoper en diens familie, een kopie van diens paspoort en pornografische foto’s die op de harddrive zouden hebben gestaan.

Tot slot e-mailde hij alle contacten uit het adresboek en verwees ze door naar de website. Die heeft inmiddels grote populariteit en trok al meer dan een half miljoen bezoekers. De verkoper overweegt een rechtszaak wegens smaad aan te spannen.

De website – met als kop: The broken laptop I sold on Ebay – is te vinden via de website van de Daily Mail.