Weer speculaties rond overname Endemol

Amsterdam. De koers van het aandeel Endemol is gisteren flink gestegen als gevolg van nieuwe speculaties over een mogelijke overname van het entertainmentconcern. Spaanse media meldden gisteren dat het mediaconcern Vocento interesse heeft getoond. Eerder circuleerden al de namen van het Italiaanse Mediaset van Silvio Berlusconi, Sony Entertainment en het Amerikaanse Time Warner als mogelijke kopers van Endemol. Het Spaanse concern Telefónica, dat 75 procent van Endemol bezit, heeft aangegeven de Nederlandse dochter mogelijk te gaan verkopen. Dat maakt beleggers alert op een eventuele overnamepremie. Het aandeel Endemol ging 4,7 procent omhoog naar 13,61 euro. Endemol is sinds november 2005 weer aan de beurs in Amsterdam genoteerd. Telefónica mocht gedurende 180 dagen na de eerste notering geen aandelen verkopen, maar die periode is sinds vorige week voorbij