Versatel reorganiseert en schrapt 200 banen

Amsterdam. Versatel gaat reorganiseren waarbij ongeveer 200 banen verdwijnen in Nederland en België. Het telecombedrijf zoekt naar mogelijkheden voor uitbesteding van het personeel, maar sluit gedwongen ontslagen niet uit. De onderneming, die voor circa 80 procent eigendom is van het Zweedse Tele2, zei dat de reorganisatie een eenmalige last oplevert van ongeveer 6 miljoen euro. Versatel denkt door de afslanking 8 miljoen euro goedkoper uit te zijn. In totaal heeft Versatel ongeveer 1100 mensen in dienst. Een woordvoerder zei dat een deel van de medewerkers al via natuurlijk verloop is vertrokken. De onderneming wilde de reden voor de reorganisatie niet geven, maar een woordvoerster gaf toe dat het bedrijf krap bij kas zit. Versatel heeft diep in de buidel moeten tasten voor de koop van de rechten van het voetbal in de Eredivisie. Ook was het bedrijf veel geld kwijt aan de investeringen in een nieuw netwerk.