Televisie Overige Films

The Tuxedo (Kevin Donovan, 2002, VS). Van sterke scenario’s moeten de films met de elastieken actieheld Jackie Chan het zelden hebben. Geeft allemaal niets, want Jackie heeft andere verdiensten in de aanbieding. Dit keer speelt hij een onhandige chauffeur die zich tot de Gelaarsde Kat ontpopt. Zijn markies van Carabas is een James Bond-achtige geheim agent die midden in zijn droomhuis een smoking in een vitrine heeft staan. Wat er ook gebeurt, niemand mag die smoking ooit aanraken. Maar als Jackie plotseling zijn baas moet vervangen, trekt hij het ding toch maar aan, en ontdekt dat de smoking alles vanzelf doet: vechten, elke dans perfect uitvoeren, swingen als James Brown (in een opmerkelijk gastrolletje, waarin hij vooral buiten westen geslagen wordt). Veronica, 20.30-22.25u.

Nationale 7 (Jean-Pierre Sinapi, 2000, Frankrijk). Oprechte en ontwapende tragikomedie over de seksuele emancipatie van de bewoners van een instelling voor lichamelijk gehandicapten. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Op het einde van de film bespreken de acteurs de daadwerkelijke personages uit het echte verhaal. Met Olivier Gourmet. Arte, 22.45-0.15u.

Hornblower: The Even Chance (Andrew Grieve, 1998, GB). Na Gregory Peck’s memorabele rol als de autoritaire kapitein Horatio Hornblower in 1951 bleven nog tien boeken over C.S. Forester’s marineheld lang onverfilmd. A&E Television vergaarde de rechten en begon met een onbekende crew onbevangen aan een nieuwe reeks. De eerste vier wonnen terecht een paar Emmy Awards. De beelden zijn helder, de teksten zorgvuldig en het acteren recht door zee: Groot-Brittannië op zijn grootst. Gruffudd is een ontdekking als Hornblower. In 1793 is Horatio nog maar een 17-jarige adelborst die last heeft van zeeziekte en een nare senior adelborst (Healy). Gelukkig komt er afleiding in de vorm van oorlog. België 2, 22.20-0.00u.