Ronaldo populair

De Braziliaanse voetballer Ronaldo heeft een aanbod ter waarde van 120 miljoen dollar (bijna 100 miljoen euro) voor een 10-jarig contract bij een Amerikaanse voetbalclub afgewimpeld.

De 29-jarige aanvaller van Real Madrid maakte dit gisteren bekend tijdens het trainingskamp van de Braziliaanse ploeg in Zwitserland. Het aanbod was afkomstig van New York Red Bulls, dat uitkomt in de Major League Soccer (MLS).

Ronaldo heeft nog een contract bij Real Madrid tot de zomer van 2008. In 97 interlands voor Brazilië heeft hij 61 keer gescoord. „Ik wil alleen aan het WK denken”, gaf de speler in het Zwitserse Weggis aan. Daar bereidt Brazilië zich voor op het WK in Duitsland. „De Amerikaanse markt behoort wel tot mijn toekomstplannen.”

Ook de slaapkamer in het Park Hotel in Weggis waar Ronaldo vorige week verbleef, was gisteren onderwerp van gesprek. De kamer bleek meer in trek dan die van Ronaldinho. Zelfs de manager van het luxueuze hotel aan de voet van de Alpen verbaasde zich erover dat er voor een overnachting in het bed van de spits van het Braziliaanse elftal meer geld is geboden dan voor dat van Ronaldinho.

Bij een veiling op internet kwam er een bod binnen van 1.000 Zwitserse francs, omgerekend 680 euro, op de hotelkamer van Ronaldo. Ronaldinho’s kamer leverde een bod op van 850 francs (580 euro). In totaal bracht de kamerveiling 3.200 francs op, bijna 2.200 euro. Dat geld gaat volgens de hotelmanager naar een goed doel in Brazilië. (ANP)