Radio Voorkeur

Karavan’serai. Deel vier van de serie onder het motto ‘Door Motianistan’. De muzikale wereld van slagwerker Paul Motian, die al vijftig jaar de jazzgeschiedenis mede bepaalt. Op 25 maart werd hij 75 jaar. Concertzender, 0.00-1.00u.

Café Sonore. Café Sonore verstrekte aan een aantal componisten een opdracht voor het maken van een radiofonische compositie. In deze aflevering de wereldpremière van het werk dat accordeoniste en componiste Marion de Laat maakte. Zij is tevens te gast in de studio, waar zij een en ander zal toelichten. Ook ander recent werk van haar zal de revue passeren. Radio 747, 23.02-0.02u.

Late Junction. Op BBC 3 elke avond een kruispunt van allerlei muziekstijlen. Vandaag Christopher Riley in pianobewerkingen van Radiohead, Antonello Salis speelt eigen composities op een geprepareerde piano en Gai Thoms zingt een ballade over een valse piano. BBC 3, 23.15-1.00u.

Tussen droom en daad. Nacht met verstilde muziek: Arvo Pärt, Daan Manneke en Morten Lauridsen. Concertzender, 1.00-8.00u.