Politie Groningen spoort hooligans op via kentekens

Groningen. De politie Groningen en de politie in de Noord-Duitse deelstaat Nedersaksen zullen in de noordelijke grensstreek intensief kentekens controleren. Twee Nederlandse en twee Duitse wagens rijden vanaf maandag dag en nacht rond om op deze manier meer grensoverschrijdende criminaliteit op te sporen en te bestrijden. Dat heeft de politie Groningen maandag laten weten. De politiediensten gebruiken de auto`s tijdens het wereldkampioenschap voetbal ook intensief voor de opsporing van hooligans. De samenwerking tussen de Groningse en Duitse politie is uniek. Er zullen voor het project gegevens over gestolen voertuigen worden uitgewisseld. De apparatuur controleert automatisch met een videocamera de kentekens van auto`s die de surveillancewagens passeert.