Paarden, paarden, paarden

Paarden, paarden, paarden Fort Smith. Matthew Hollenerbg (3 jaar oud, met blauw T-shirt), Grace Anne Hollenbeck (3, met rode cowboyhoed) en hun moeder Karen kijken naar de paarden tijdens een intocht van cowboys in Fort Smith in de Amerikaanse staat Arkansas. De intocht op Garrisson Avenue opent de 73ste Old Fort Days Rodeo, die wordt gezien als een van de beste en grootste rodeo’s van de Verenigde Staten. Gedurende zes dagen rijden cowboys en moedige amateurs op wilde paarden, proberen ze weglopende koeien te vangen en berijden ze stieren. De organisatie verwacht 1.400 deelnemers en duizenden bezoekers op het festival. Iedere avond zal de voormalige stierenvechter Mike Matt optreden. Hij springt, zo meldt een lokaal televisiestation, staande op twee paarden over auto’s. Stierenvechten mag Matt niet doen, tijdens de rodeo in Arkansas heerst een verbod op stierenvechten. Foto Kaia Larsen/AP Matthew Hollenbeck, 3, center left, Grace Anne Hollenbeck, 3, and mother Karen Hollenbeck sit and watch the horses go by during the 73rd Annual Rodeo Parade, Monday May 29, 2006, in Fort Smith, Ark. The parade kicks off the Old Fort Days Rodeo which continues through next Saturday. (AP Photo/Times Record, Kaia Larsen) Associated Press

Matthew Hollenerbg (3 jaar oud, met blauw T-shirt), Grace Anne Hollenbeck (3, met rode cowboyhoed) en hun moeder Karen kijken naar de paarden tijdens een intocht van cowboys in Fort Smith in de Amerikaanse staat Arkansas.

De intocht op Garrisson Avenue opent de 73ste Old Fort Days Rodeo, die wordt gezien als een van de beste en grootste rodeo’s van de Verenigde Staten. Gedurende zes dagen rijden cowboys en moedige amateurs op wilde paarden, proberen ze weglopende koeien te vangen en berijden ze stieren. De organisatie verwacht 1.400 deelnemers en duizenden bezoekers op het festival.

Iedere avond zal de voormalige stierenvechter Mike Matt optreden. Hij springt, zo meldt een lokaal televisiestation, staande op twee paarden over auto’s. Stierenvechten mag Matt niet doen, tijdens de rodeo in Arkansas heerst een verbod op stierenvechten.