‘OV-chipkaart kan ingevoerd worden’

De chipkaart voor het openbaar vervoer kan de komende twee jaar landelijk worden ingevoerd. Dit concluderen busonderneming Connexxion en het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET op basis van onafhankelijk onderzoek.

Een grote meerderheid van de reizigers in het proefgebied Rotterdam accepteert de kaart. De resultaten van het onderzoek zijn vandaag gepubliceerd.

Minister Peijs (Verkeer, CDA) heeft landelijke invoering van de OV-chipkaart onder meer afhankelijk gesteld van de ervaringen in Rotterdam, waar sinds augustus vorig jaar wordt geëxperimenteerd. Binnen een week besluit de minister of de invoering doorgaat.

Van de ondervraagde gebruikers geeft 75 procent de chipkaart een voldoende. „Afgaande op dit onderzoek staat niets de invoering van de kaart in de weg”, zegt directeur Pedro Peters van RET.

Volgens een woordvoerder van Rover, de vereniging van OV-reizigers, geeft het onderzoek „een veel te rooskleurig beeld. Reizigers die geen zin hadden in de chipkaart zitten niet in het onderzoek.”

ov-chipkaart: pagina 3