Oranjekoorts 1974

Woensdag 3 juli 1974. De bus met supporters is vertrokken van het Centraal Station in Amsterdam, op weg naar het Westfalenstadion in Dortmund. Op het programma: Nederland-Brazilië, de laatste wedstrijd voor de finale. „Bij het kruispunt Velp was er een stop. Een aantal supporters was op dat moment al in de ban van de komende wedstrijd opgezweept door hun toeter en het bier”, schrijft Jaap van Dijke, die de foto nam. De foto werd destijds ‘foto van de maand’ in een fotowedstrijd van Nikon en... Heineken. De uiterst ruwe wedstrijd in Dortmund eindigde in 2-0 voor Nederland (Neeskens en Cruijff).

Oproep:

De Achterpagina is op zoek naar foto’s van het WK 1974 uit de albums van haar lezers.

Scan uw foto in, sla hem op als .jpg-bestand en stuur hem naar achterpagina@nrc.nl. Beschrijf goed wat er op de foto te zien is.

Hoewel alle WK 1974-foto’s welkom zijn, gaat de voorkeur uit naar foto’s met ‘oranjekoorts’.