Minder wisselvallig

Heel voorzichtig komt er een einde aan het wisselvallige weer. Bijna twee weken hebben we te maken gehad met regen, wind en vooral overdag te lage temperaturen voor de tijd van het jaar. Met het langzaam dichterbij komen van een hogedrukgebied vanaf de oceaan wordt de buiigheid onderdrukt en gaat ook de wind duidelijk afnemen. De sterke junizon zorgt ervoor dat tijdens het lange Pinksterweekeinde de temperatuur duidelijk hoger uitkomt.

Voordat het zover is, moeten we toch nog even geduld hebben. Vanavond en vannacht nemen weliswaar de buien in aantal af, morgen wordt het zeker geen beste dag. Vooral in het oosten overheerst een groot deel van de dag de bewolking, zo nu en dan valt er wat lichte (mot)regen. In het zuidwesten is er ruimte voor de zon, daar kan echter ook een bui voorkomen. Na een frisse nacht waarin het lokaal 4 graden is geweest, stijgt in de middag het kwik naar 13 tot 15 graden. Er waait nog altijd een stevige noordwestenwind.

Donderdag begint de dag met enkele zonnige momenten. Vanuit het noordwesten komt echter een zwak front dichterbij met niet alleen bewolking, er gaat ook weer enige regen vallen. Het front blijft vrijdag nog in onze omgeving. Wel gaat de temperatuur voorzichtig omhoog om vrijdag op 17 graden uit te komen. In het weekeinde stijgt de temperatuur geleidelijk tot in de buurt van 20 graden. Het is op een enkele bui na droog en de zon laat zich ook af en toe zien.