Internet Voorkeur

Internetverkiezingen. Nog één dag wachten en dan is de uitslag bekend. Dan weten we of de VVD-leden Rita Verdonk, Mark Rutte of toch Jelleke Veenendaal als lijsttrekker van de liberale partij hebben gekozen. De uitslag van de internetverkiezing voor het VVD-lijsttrekkerschap is inmiddels wel al bekend. Op de website rutteofverdonk.nl konden internetters – VVD-lid of niet – tot zondag middernacht stemmen op de kandidaten. De uitslag: 69,5 procent koos voor Rita Verdonk. Rutte behaalde nog geen derde van het aantal stemmen. Iets meer dan een honderdste van de 10.000 stemmen ging naar Veenendaal. Op de website zijn de resultaten uitgebreid weergegeven. Zo valt het kiesgedrag van mannen en vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën te analyseren. De site is bedacht door Stichting Het Nieuwe Stemmen. Dit is een samenwerking van een groep jonge leden van onder meer VVD en D66 die willen dat ook niet-leden de lijsttrekker van een partij kunnen bepalen. Vanaf vandaag is ook een internetverkiezing voor het lijsttrekkerschap van D66 geopend, op pechtoldofvanderlaan.nl. Uiteraard kunnen de uitslagen van deze internetverkiezingen beduidend verschillen van de echte. Toch kan het aardig zijn om de resultaten achteraf met elkaar te vergelijken.

www.rutteofverdonk.nl

www.pechtoldofvanderlaan.nl