Correcties & Aanvullingen

Risicovereveningsfonds

In het inzetje Miljardenfonds bij het artikel Solidariteitsfonds ‘achilleshiel’ zorgstelsel (23 mei, pagina 2) staat dat jaarlijks 15 miljoen euro omgaat in het risicovereveningsfonds voor zorgverzekeraars. Het gaat om 16,5 miljard euro.

Beurs New York

Het inzetje New York Stock Exchange: heel jong, heel groot bij het artikel Strijd om beursmacht nu echt begonnen (27 mei, pagina 21) noemt 1972 als jaar van oprichting van de beurs van New York. Het bedoelde jaartal is 1792.

Woolworth-gebouw

In het artikel Een strijkijzer uit de glorietijd (23 mei, pagina 22) staat dat het Woolworth-gebouw in New York uit 1923 is. Het werd geopend op 24 april 1913.

Bombarderen Iran

In zijn brief Preventief vernietigen nucleaire capaciteit Iran (27 april, pagina 8) refereert prof. dr. C.A. de Lange aan het „door Israël wegbombarderen van eerdere pogingen van Iran om nucleaire technologie te ontwikkelen”. Israël bombardeerde eerder (in 1981) een kerncentrale in Irak, niet in Iran.