Celweblog

Blog van activist Abdel-Fattah

Vanuit een Egyptische cel slaagt de 24-jarige politieke activist Alaa Abdel-Fattah erin om een weblog bij te houden. Abdel-Fattah, die sinds een paar weken in de gevangenis zit wegens zijn pro-democratische opvattingen, schrijft zijn berichtjes op stukjes papier die de gevangenis worden uitgesmokkeld. De activist schrijft zijn postings in het Engels, zodat zijn celgenoten niet mee kunnen lezen. Zijn vrouw Manal Hassan zet de berichten vervolgens online. Manalaa heet het weblog, een samentrekking van hun beider voornamen. Beide zijn al sinds hun tienerjaren actief in de democratische beweging. Het weblog is in het Engels en Arabisch geschreven. Manalaa is een trefpunt voor Egyptenaren die het autoritaire regime in Egypte willen hervormen tot een democratie.

www.manalaa.net