Arab-Americans

grap_8825_low.jpgTwee tegengestelde verhalen de afgelopen week, over Arabieren hier. Eerst kwam de veroordeling van een moslim uit de wijk Bay Ridge in Brooklyn. Hij zou een bom in een metrostation hebben willen laten ontploffen.

Interressant hieraan is hóe het tot zijn arrestatie kwam: door undercover-agenten in de wijk neer te zetten. De afgelopen dagen bleek dat hun identiteit niet zo geheim was als gedacht. Lees hier, hier en hier hoe dat (wel of niet) werkte.

Tegelijkertijd bezocht ik vorige week de Arab-American Comedy Night. Duidelijk andere Arabieren dan de immigranten uit Brooklyn. Zij organiseren avonden vol zelfgemaakte voorstellingen en stand-up-comedy, rijk aan zelfspot. Deze groep is goedgekleed, hoogopgeleid en schakelt net zo makkelijk over van een vet New Yorks accent naar het woord ‘inshallah’ aan het einde van een zin.

Lees hier het stuk dat ik er voor de papieren krant over schreef. En wat ik graag van je wil weten: op welke van de twee groepen moet Amerika zich concentreren voor een betere verstandhouding? Waarom?

    • Freek Staps