7 redenen om thuis te blijven

Gevuld met Belangrijke Zaken

Murphy’s law

Adviesprijs seizoen 1: 34,99 euro.

Voor de liefhebbers van BBC-detectives: het eerste seizoen van de serie Murphy’s law is verschenen op vier dvd’s. De serie bestrijkt vijf afleveringen die elk 90 minuten duren. Een hele zit dus om alles te bekijken, maar zeker de moeite waard. James Nesbitt speelt de na de dood van zijn dochtertje aan lager wal geraakte inspecteur Tommy Murphy. In de pilot aflevering is te zien dat Murphy, nadat hij niet door zijn laatste psychologische test is gekomen, zijn dagen slijt in zijn appartement met als enige gezelschap veel drank en slechte herinneringen. Dan doet zijn baas hem het voorstel om als undercoveragent in de onderwereld van Belfast te infiltreren. Tijdens deze operatie komt hij ook zijn uiterst charmante tegenspeelster Annie Guthrie (Claudia Harrison) tegen. Voor de Nederlandse kijker zijn de scripts van Colin Bateman misschien wat te Brits. Zo speelt aflevering drie zich in zijn geheel af in de snookerwereld. Net als in het hedendaagse voetbal blijken goksyndicaten wedstrijden naar hun hand te zetten. Kijk overigens niet de volle 450 minuten achter elkaar, de humor gaat dan wat tegenstaan. (GJW)

2 Reportage

‘t Zal je maar gebeuren

Ned.1, 23.15-23.50u.

Lennard Kroeske en Fleur Anders zijn beiden drie jaar oud en erg ziek. Vierentwintig uur per dag hebben ze zorg nodig. Hun ouders proberen zoveel mogelijk thuis voor hen te zorgen, maar soms wordt het teveel. We volgen Lennard die door zijn vader en broer naar Kinderhospice de Glind wordt gebracht. In een kinderhospice staat niet zozeer het sterven als wel het leven centraal. Aflevering 1: Het leven gaat door in het kinderhospice.

3 Klussen

Help, mijn man is klusser!

RTL4, 20.30-21.30u.

John Williams redt in dit programma hulpeloze vrouwen uit hun, door de partner gecreëerde, ‘bouwval’. De een moet al weken haar behoefte doen op een teiltje, een ander poogt te douchen in een badkamer waarvan de muren nog niet gestuukt zijn. John zorgt dat het door vier professionals wordt opgeknapt én de man weer aan het klussen slaat. Vraag blijft altijd waarom die vrouwen zelf niks doen in huis.

4 Lichaam

The human body

Canvas, 20.50-21.45u.

The human body van de BBC is een boeiend televisieproject waarin de BBC in acht afleveringen de zeven stadia van de menselijke ontwikkeling in beeld brengt. Het begint allemaal met de eisprong en de conceptie van een embryo en eindigt met de doodstrijd van een 63-jarige man met maagkanker. Aan de serie werd 2,5 jaar gewerkt door de BBC, allerlei medische instituten en wetenschappelijke organisaties uit heel de wereld.

5 Game

Rockstar Games Presents Table Tennis

Platform: Xbox 360, prijs: 39,99 euro, uitgever: Take 2

Rockstar, de ontwikkelaar die pubers en kids Grand Theft Auto en Manhunt bracht, en zich daarmee de verhitte woede van moraalridders, politici en ouders over de hele wereld op de hals haalde, komt met een nieuw spel. Geen geweld deze keer, geen 18+ leeftijdsaanduiding, geen controverse. Het behelst namelijk een heus pingpongspel. Maar dan wel een hele goede. Rockstar Games Presents Table Tennis is snel, flitsend en vraagt veel van de reflexen van de speler. Tegelijkertijd kan iedereen het spelen. De zeer vloeiende bediening en de extreem scherpe graphics vallen aangenaam op. De zweetdruppels op de voorhoofden van de spelers, de tot in de kleinste details nagemaakte batjes, de effecten die je aan het pingpongballetje kunt geven… alles klopt. Maar is het ook leuk? Heel leuk! Op het verslavende af, zelfs. (JM)

6 Koelen

Cool It USB Beverage Chiller

Te koop via www.thinkgeek.com, 28 euro, excl. verzendkosten

Het is midzomer en heerlijk weer. Je hebt voor de vierde keer ijs in hetzelfde drankje gedaan, maar je bent wéér te gefocust op die enerverende chatsessie of die meeslepende game. IJs gesmolten, drankje lauw. Met de Cool It USB Beverage Chiller, een apparaatje dat je drankje koud houdt zonder ijs zolang je computer aan staat, is dat niet meer. Je zet je blikje, flesje of glas op de koude plaat, en je drankje wordt automatisch op temperatuur gehouden. Het ding is in te stellen tot minimaal zeven graden Celsius. Hij is klein, dus je kunt hem ook meenemen naar je werkplek. Alles wat je nodig hebt om hem draaiende te houden is een USB-aansluiting. Of die op een PC, Xbox of Playstation zit maakt niet uit. Een speciale coating zorgt ervoor dat condens geen kortsluiting veroorzaakt. De Cool It USB Beverage Chiller is in Nederland alleen op bestelling verkrijgbaar. (PvZ)

7 klaarmaken

Lunchtrommel Byobag

www.kado4you.nl, 29,95 euro

Lunchen op het werk is meestal geen feest. Je hebt de keuze uit de slappe kroketten uit de kantine, of een lunch buiten de deur. Dat is wel leuker (je bent even onder de airco uit) en lekkerder (broodje carpaccio), maar ook een stuk duurder. Dat houden we niet het hele jaar vol. Nu is het eindelijk geoorloofd om vanavond thuis je eigen lunch klaar te maken voor morgen. Want: er is een hippe lunchtrommel. Eindelijk. Als hij gesloten is, ziet deze byobag eruit als een kleine koffer waar Belangrijke Papieren in zitten. Daar kun je dus best mee over straat. Eenmaal op het werk rits je hem open en rol je de koffer uit. Dan is het meteen een placemat. Ook fijn is dat de byobag je eten en drinken apart isoleert. Zo blijven je boterhammen koel en je thee goed warm. Nu alleen nog zorgen voor wat energie in de avond, om ook echt lekkere dingen in de bag te stoppen. Anders blijven de kroketten lonken. (JL)

Met bijdragen van Janna Laeven, Jan Meijroos, Gert-Jan Wondergem en Patee van Zweden