Woede in Kabul na verkeersongeluk

Woede in Kabul na verkeersongeluk Kabul, 29 mei. Afghaanse betogers roepen leuzen tegen de VS, president Karzai en de Afghaanse politie tijdens grootscheepse rellen in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Daar gingen vanochtend gewapende betogers de straat op om hun woede te uiten over Amerikaanse soldaten die betrokken waren bijeen een verkeersongeluk waarbij drie Afghanen omkwamen. Toen de Amerikanen werden belaagd door woedende omstanders, openden ze het vuur, waarbij nog een vierde Afghaan stierf. Bij de daaropvolgende betoging, vandaag, werd door demonstranten én door Afghaanse en Amerikaanse soldaten geschoten. Daarbij vielen zeker vijf doden en zestig gewonden. Foto AP Afghan demonstrators chant 'Death to America, Death to (President Hamid) Karzai' during a demonstration in Kabul, 29 May 2006. US troops shot dead at least four people when they opened fire on a crowd of Afghans demonstrating after an accident involving a coalition military vehicle. Several more people were believed killed in demonstrations which erupted after the incident when angry protesters torched a police station and vehicles, prompting police to start shooting, witnesses and reports said. AFP PHOTO/ SHAH Marai AFP