Tweede boek Dan Brown ook film

LOS ANGELES, 29 mei. Na het succes van The Da Vinci Code is Sony van plan ook Dan Browns Angels and Demons (`Het Bernini Mysterie`) te verfilmen. De studio heeft scenarioschrijver Akiva Goldsman gevraagd om een script te schrijven, aldus het vakblad Variety. De tweede roman van Brown verscheen al in 2000 maar werd pas een hit na de De Da Vinci Code. Het gaat over dezelfde professor Robert Langdon en speelt zich voor een belangrijk deel in en rond het Vaticaan af. Hoofdrolspeler Tom Hanks en regisseur Ron Howard zijn door Sony gevraagd deel te nemen. Akiva Goldsman maakte ook het scenario van The Da Vinci Code. Die film is in Amerika niet langer de bestbezochte. Die positie is overgenomen door X-Men: The Last Stand. Wereldwijd nadert de opbrengst van Da Vinci de grens van een half miljard dollar.