The Sheer

The Sheer, een groep van vier tieneridolen uit Haarlem, verraste in 2003 met het debuut The Keyword Is Excitement – zo fris en pretentieloos als The Sheer op dat debuut, dat hoor je niet vaak. Dat de groep nogal op Oasis leek, die op hun beurt weer veel van The Beatles hebben, mocht de pret niet drukken.

Nu is de tweede cd af, Feel The Need, en die gaat nauwelijks verder waar Excitement ophield. Dat de zang van zanger/gitarist Bart van Liemt nog steeds op Liam Gallagher van Oasis lijkt is geen probleem.

Het is wel een probleem dat zijn teksten zo clichématig zijn: meisjes die Katy en Sexy Sadie heten, in een ‘town that never sleeps’. Een ander voorbeeld is : ‘She’s Sex & The City personfied’.

Het grootste gemis zit hem echter in de nummers zelf, die de kwaliteit van het debuut niet halen. Weer hebben ze de ooh en aah-koortjes, en weer zit er een gezellige kroeg-boogie (The Girl That Lost Her Mind) tussen, maar het klinkt nu wel erg veilig.

Uitzondering is de geramde melodie van Temporarily Loss Of Temper, dat stevig en met lef wordt uitgevoerd.

The Sheer. Feel The Need (Universal Music)

    • Hester Carvalho