Televisie Overige Films

The Sound of Music. (Robert Wise, 1965, VS) Onsterfelijke musical en een van de meest succesvolle films ooit gemaakt. Met Julie Andrews, Christopher Plummer en Eleanor Parker. BBC1, 16.20-19.05u.

The Matrix Reloaded (Andy & Larry Wachowski, 2003, VS). Vervolg op ‘The Matrix’ combineert andermaal actie, sciencefiction, religie en filosofie, maar zo origineel als de virtuele wereld van het origineel er nog uitzag, zo versleten is de vormgeving nu al. De dialogen hebben vaak bar weinig toe te voegen aan het beeld. Met Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne. SBS6, 20.30-23.30u., onderbroken door Hart van Nederland.

The Wild Bunch (Sam Peckinpah, 1969, VS). Klassiek westernepos ondermijnde de westernmythologie van John Ford en voorzag het genre van een nieuw, extreem gewelddadig idioom. Bende van seks-symbool William Holden ontvlucht anno 1914 Texas en valt in vileine handen van Mexicaanse generaal. Ook met Ernest Borgnine, Robert Ryan en Edmond O’Brien. BBC2, 23.30-2.00u.

Target (Arthur Penn, 1985, VS). Regisseur van films als ‘The Chase’, ‘Bonnie and Clyde’ en ‘Four Friends’ stelt enigszins teleur met actierijke spionagethriller over verstoorde vader-zoon-relatie. Onhandige zoon Matt Dillon herwaardeert heldhaftige vader Gene Hackman wanneer zij in Parijs op zoek gaan naar spoorloos verdwenen moeder. BBC1, 0.40-2.35u.

À toute de suite (Benoît Jacquot, 2004, Frankrijk). In zwart-wit gedraaide studie naar de gemoedstoestand – wanhoop en verveling – van een meisje uit een gegoed Parijs’ milieu in de jaren zeventig. Regisseur Jacquot houdt niet van psychologie en logica, maar wel van close-ups van het gezicht van hoofdrolspeelster Isild le Besco. Zij valt fataal voor een criminele Marokkaan. Morgen, TV5, 14.30-16.15u.