Rolando Villazón krijgt twee klassieke Edisons

AMSTERDAM, 29 mei. De Mexicaanse tenor Rolando Villazón is de grote winnaar bij de klassieke Edisons, die woensdag worden uitgereikt in het Amsterdamse Concertgebouw tijdens een Gala, dat rechtstreeks wordt uitgezonden op tv. Villazón, die in 2004 in het Amsterdamse Muziektheater veel opzien baarde in de titelrol van Verdi`s Don Carlo waarmee Riccardo Chailly afscheid nam van het Concertgebouworkest, krijgt Edisons voor een solo-plaat met arias van Gounod en Massenet en voor de live-opname van Verdi`s La Traviata, vorig jaar in Salzburg met Anna Netrebko in de titelrol. Andere Edisons zijn toegekend aan onder anderen de pianist Ronald Brautigam, het Schönberg Ensemble en het oude-muziekgezelschap Camerata Trajectina. Pianist Jevgeni Kissin, die optreedt tijdens het Gala, behoort ook tot de Edisonwinnaars, net als de dirigenten Claudio Abbado, Marc Minkowski en René Jacobs en de zangeres Natalie Dessay. De oeuvreprijs werd al eerder toegekend aan de sopraan Jessye Norman.