Recorder

Goede opnames in mp3-formaat

De meeste mp3-spelers slaan nog geen deuk in een pakje boter als het om opnemen gaat. Vandaar ook de enthousiaste reacties toen het Hebben-team onlangs de nieuwe Sony Minidisk-recorder besprak. Roland heeft nu een mp3-recorder uitgebracht die nog meer in z’n mars heeft: de Edirol R-09 is uitgerust met een ingebouwde stereomicrofoon waar je goed een interview of een liveconcert mee kunt opnemen. Eigen microfoons sluit je aan op de lijningang; de R-09 kan het ingangsniveau regelen en ongewenste brom-geluiden filteren. De hoogste opnamekwaliteit is 24 bit, 48 KHz in wav-formaat, maar de R-09 kan audio ook gewoon in mp3-formaat opslaan. Opnames bewerken op de pc gaat snel: USB 2-kabel aansluiten en pompen maar. In Nederland kost de R-09 zo’n 390 euro. Houd er rekening meer dat je nog een SD-kaartje nodig hebt: 2 gigabyte flashgeheugen kost momenteel rond de 80 euro.

Meer digitale gadgets op nrc.nl/hebben