Radio Voorkeur

Avondconcert.Het derde deel van de serie Grenzeloos Genieten is L’action Préalable van Skrjabin, in een opname van vierentwintig mei in de Oosterpoort, Groningen. Het Noord Nederlands Concertkoor en het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Michel Tabachnik, met Hakon Austbö op piano, en Susan Narucki, sopraan. Avondconcert (KRO), Radio 4, 20.02-22.30u.

Muziek uit de Hoorn. Vandaag in De Wandelende Tak aandacht voor muziek uit de Hoorn van Afrika. Schrijver Henk Weltevreden reisde ernaartoe en maakte live opnamen van de aquaquam tijdens het Timquet-festival, van Bilen-vrouwen in Eritrea, die huwelijksliederen zingen en de Oromo, die in Ethiopië de Iskista danst en liederen zingt uit orale traditie. Hij gaat ook op bezoek bij de Mazjenger, een bijna uitgestorven oeroude Nilotic-stam in het westen van Ethiopië. De Wandelende Tak, Radio 747, 23.02-0.00u.

De avonden. Dagelijks kunst- en cultuurprogramma. Vandaag met een kort verhaal van Toon Tellegen en veel aandacht voor geluidskunst. De Avonden, Radio 747, 20.02-23.02u.