politieke agenda

Foto Reuters Tibetan spiritual leader Dalai Lama attends an interview with Reuters in Dharamsala in the northern Indian state of Himachal Pradesh December 28, 2005. The Dalai Lama said on Wednesday the most senior Buddhist in Tibet had obviously wanted to please Chinese authorities by praising Tibet for its political stability and prosperity. REUTERS/Adnan Abidi REUTERS

Dinsdag 30 mei

Religieuze leiders bijeen

Zestien religieuze leiders komen naar Brussel voor een dialoog over ‘universele waarden’. Uitgenodigd zijn de boeddhistische leider Dalai Lama en de Rotterdamse bisschop Van Luyn. Er komen ook vertegenwoordigers van de joodse en islamitische gemeenschap. De bijeenkomst wordt geleid door voorzitter Barroso van de Europese Commissie en de Oostenrijkse kanselier Schüssel. Het gesprek zou onder meer gaan over de vraag hoe religieuze leiders spanningen in de samenleving kunnen verminderen.

Woensdag 31 mei

Peijs en de files

De Tweede Kamer praat met minister Karla Peijs (Verkeer, CDA) over haar aanpak van files. Peijs wil onder meer de A2 tussen Amsterdam en Utrecht de komende vier jaar verbreden naar tien rijstroken. Ook de A2 via Eindhoven naar Maastricht wil zij verbreden. Het kabinet wil bovendien een besluit nemen over een betere verbinding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Dit is omstreden, omdat Peijs hier geld voor wil gebruiken dat vrijkomt omdat de Zuiderzeelijn niet doorgaat. Voor de Tweede Kamer is dat nog onzeker.

Liberale lijsttrekker

’s Avonds maakt de VVD bekend wie van de drie kandidaten de lijst voor de Kamerverkiezingen gaat aanvoeren. De avond begint om 19:00 in hotel Okura in Amsterdam.