Pimp mijn rijd

pimp_1.jpgIn Amerika begint het succes van de MTV-serie Pimp my ride een beetje uit te werken, we zitten hier in het laatste seizoen. Nog één keer dan worden mensen die zichzelf hadden aangemeld verrast, installeert West Coast Customs espressomachines en worden barrels onherkenbaar opgepimpt aan de verraste eigenaar teruggegeven.

Maar Europa heeft er nog geen genoeg van. Pimp my ride UK, Pimp my wheels in Italië en Pimp my Fahrrad in Duitsland. En dan nu ook Pimp my ride International - opgenomen bij All-Stoff, te Alkmaar.

The New York Times had er een groot artikel over. De nieuwe presentator was nog niet eerder in Europa geweest, schrok van de Europese keukens („the way they cook is very, very different, so there’s been a lot of McDonalds for me”) en bezocht Cecile op de boerderij, ergens in Nederland.

Waar het artikel het niet over heeft, zijn de gevolgen voor de garage. Zeker weten dat All-Stoff meer open sollicitaties binnenkrijgt dan ze denken, dat het prima reclame is, dat ze autoriteiten worden op welk autogebied dan ook en dus vaak gebeld zullen worden door de Telegraaf en Nieuwe Revu, maar wat gebeurt er met de jongens, jaloezie en hun werkplezier? Niet zo lang geleden bezocht ik de originele Pimp my ride-garage in Los Angeles. De lol was er daar snel vanaf. Lees maar.

    • Freek Staps