Klok van Venetië’ na acht jaar terug

Klok van Venetië’ na acht jaar terug VENETIë, 29 mei. Na een restauratie van acht jaar is ‘de klok van Venetië’ terug op de toren aan het San Marcoplein. Bij de 500 jaar oude klok horen beeldjes die de tijd en christelijke feestdagen aangeven. ‘De Moren’ slaan alle hele uren op een klok. Tweemaal per jaar, op Hemelvaartsdag en Driekoningen komen de drie wijzen en een engel uit het deurtje rechts van Maria naar buiten. (AFP) The iconic 500-year-old clock on the tower overlooking Saint Mark's Square in Venice is unveiled after eight years of repairs, 27 May 2006. The face of Saint Mark's clock, which was inaugurated in 1499, indicates the days, months, signs of the zodiac and phases of the moon as well as the minutes and hours. AFP PHOTO / MICHELE CROSERA
Klok van Venetië’ na acht jaar terug VENETIë, 29 mei. Na een restauratie van acht jaar is ‘de klok van Venetië’ terug op de toren aan het San Marcoplein. Bij de 500 jaar oude klok horen beeldjes die de tijd en christelijke feestdagen aangeven. ‘De Moren’ slaan alle hele uren op een klok. Tweemaal per jaar, op Hemelvaartsdag en Driekoningen komen de drie wijzen en een engel uit het deurtje rechts van Maria naar buiten. (AFP) The iconic 500-year-old clock on the tower overlooking Saint Mark's Square in Venice is unveiled after eight years of repairs, 27 May 2006. The face of Saint Mark's clock, which was inaugurated in 1499, indicates the days, months, signs of the zodiac and phases of the moon as well as the minutes and hours. AFP PHOTO / MICHELE CROSERA AFP