Beschietingen aan grens Israël-Libanon

Jeruzalem/Beiroet. Israëlische strijdkrachten hebben gisteren aanvallen uitgevoerd op kampen van Palestijnse strijdgroepen in het omstreden grensgebied tussen Libanon en Israël. Daarbij werd ten minste een Hezbollah-strijder gedood. Israël reageerde op raket- en mortierbeschietingen vanuit Libanon, eerder op de dag. Toen kwam onder andere een raket neer bij een legerbasis nabij de Israëlische stad Safet. De Libanese fundamentalistische Hezbollah en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina proberen vanuit Zuid-Libanon regelmatig Israël te bestoken. De raketaanvallen vormden mogelijk een reactie op een bomaanslag, vrijdag, in de Libanese stad Sidon. Daarbij werden twee Palestijnse broers gedood, beiden leden van de Islamitische Jihad. Volgens die groep zat Israël achter de bomaanslag.