Ahoy` Open Air wordt opgesplitst

ROTTERDAM, 29 mei. Het muziekfestijn Ahoy` Open Air, dat op 1 juli zou plaatsvinden bij, in en om het Rotterdamse sportpaleis, wordt opgesplitst in tweeën. De twee hoofdacts, de band Live en soullegende James Brown, krijgen elk een eigen concert. Aanleiding voor de andere opzet zijn klachten van omwonenden na een dancefeest in het sportpaleis en het geringe aantal kaarten dat tot nu toe is verkocht. Van de 20.000 beschikbare toegangsbewijzen gingen er de afgelopen maanden 2500 over de toonbank, aldus een woordvoerder van The Alternative. De organisator besloot in te schikken om een debacle te voorkomen. Bovendien wilde hij de buren tegemoetkomen. Live en James Brown treden nu op in de concertzaal, Brown tegen ”een symbolische entreeprijs van 20 euro.” The Alternative heeft een aantal optredens verplaatst naar andere locaties. Reeds gekochte kaarten kunnen worden ingeleverd of omgewisseld.