Agenda

VVD-lijsttrekker

Woensdagavond om 19.30 uur maakt de partijleider van de VVD, Jan van Zanen, in het Amsterdamse Okura Hotel bekend wie de nieuwe lijsttrekker van de partij wordt voor de verkiezingen van 2007. De NOS zendt de bekendmaking live uit op televisie.

Zuiderzeelijn

De Tweede Kamer spreekt donderdagmiddag met minister Peijs (Verkeer, CDA) over de Zuiderzeelijn. Een Kamermeerderheid voelt niets voor een dure treinverbinding naar de noordelijke provincies en wil af van de lijn. CDA en PvdA zegden echter vorige week toe over een alternatief voor de Zuiderzeelijn te willen praten.

Medezeggenschap school

De Kamer debatteert woensdag met verantwoordelijk minister Van der Hoeven (Onderwijs, CDA) over medezeggenschap van ouders op scholen. Doel is het overleg van personeel, de ouders en leerlingen van de school te verbeteren.

Vitaal platteland

De vaste Kamercommissie voor Landbouw spreekt woensdagmiddag vanaf 13.00 uur met minister Veerman (Landbouw, CDA) over de toekomst van de Nederlandse landbouw. Het gaat daarbij vooral om de verdeling van de gelden voor de periode 2007 en 2013.