7 redenen om uit te gaan

De nieuwe Pocahonthas

1 uit eten met iens

De Karavaan

Scheveningen, Strandweg 64.Telefoon (06) 2619 21 41Fusion / Mediterraan / SpaansCategorie: Hip & Nieuwkomer

Laid-back strandtent aan de kant van het Zwarte Pad met een warme uitstraling. De Karavaan is een soort huiskamer op het strand, compleet met oude leren fauteuils waar je lekker in wegzakt, terwijl op de achtergrond relaxte strandmuziekjes klinken van Bob Marley. In de avond volgen er feestjes tot in de late uren; dan mag het dak eraf! Uitgebreide kaart met het zogenaamde fingerfood, wraps, salades en diverse hoofdgerechten.

goed | Ik was er vorige week en de fleuron geitenkaas was héérlijk (zoals beloofd). De mul en tonijn waren uitstekend. Verder werkte het weer extra lekker mee. Kom zeker terug en niet alleen voor het weer.(19-05-2006 Fabienne de V.)

uitstekend | Ik heb hier sinds het begin van het mooie weer al meerdere malen gegeten, en het is echt super. De setting is ‘echt strand’ en het eten is heerlijk. Alsof je in een chic restaurant zit! De Karavaan is deze zomer echt de moeite waard! (10-05-2006 A.v.d.H. te Den Haag)

2 ANIMATIEFILM

Ice Age 2, The Meltdown

Regie: Carlos Saldanha. Nederlandse stemmen: Carlo Boszhard, Jack Wouterse, Daphne Bunskoek, Philip Bolluyt, Eddy Zoëy, Tygo Gernandt. In: 50 bioscopen (origineel en NL).

We hebben een sabeltandtijger, een luiaard en een mammoet het onwaarschijnlijkste vriendentrio uit de prehistorie zien worden in het eerste deel van Ice Age. In deel twee gaan ze vrolijk verder, dansend, vuurtjes stokend en altijd kibbelend. Ditmaal wordt het dal bedreigd door overstroming wegens de opwarming van de aarde. De show wordt opnieuw gestolen door de levendige oer-eekhoorn Scrat die wanhopig een eikeltje probeert te bemachtigen.

3 ARBEIDSVERZUIM

Debat: Arbeidsreïntegratie – Beter voorkomen dan genezen!

Nijmegen: LUX. Aanvang 20.00. Gratis kaarten aan de kassa. Inl: 024-3221612 & www. lux-nijmegen.nl

Ongeveer 900.000 mensen maken in Nederland gebruik van een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Steeds worden er weer nieuwe plannen gelanceerd om hun aantal te verminderen, met wisselend succes. Toch zal er altijd een groep kwetsbare mensen blijven voor wie reïntegratie geen optie is. Heeft het zin om aan deze groep arbeidsongeschikten te blijven trekken? Met Josephine Engels, Jet Bussemaker (PvdA Tweede Kamer), Ronald de Leij en Ton Schoenmaeckers, onder leiding van Inez Uerz.

4 FILM

The New World

Regie: Terence Malick. Met o.a. Colin Farrell, Q’Orianka Kilcher, Christian Bale. In: 35 bioscopen.

In The New World van regisseur Terrence Malick kijkt een Europese kolonist een indiaanse vrouw voor het eerst in de ogen. First contact. Maar eerste indrukken zijn niet lang houdbaar. Wat Malick goed laat zien, is dat Indianen en Europeanen in 1607 minder van elkaar verschilden dan je nu geneigd bent te denken. De indianen waren moderner, de Europeanen ouderwetser. Malick en zijn Mexicaanse cameraman zijn er goed in de wereld als nieuw te presenteren.

5 ROCK/SOUL

The Family Stand

Amsterdam: Paradiso. Aanvang: 21.00. Kaarten/inl: 0900-3001250 & www.paradiso.nl

Soulzangeres Sandra St. Victor woont sinds enkele jaren in Nederland en liet van zich horen bij de Daughters of Soul-tournee met Joyce Kennedy en Nona Hendryx. Vanavond haalt Sandra in Paradiso voor één keer haar oude groep The Family Stand met Peter Lord en V. Jeffrey Smith bij elkaar, zodat ze hun moderne rock & soulklassiekers Ghetto Heaven en The education of Jamie nog eens in de oorspronkelijke bezetting kunnen vertolken.

6 MODERNISTEN

Lezing en documentaire over Nelly en Theo van Doesburg

Utrecht: Louis Hartloopercomplex. Aanvang: 21.00. Toegang: 10 euro p.p: Aanmelden o.v.v. ‘Doesburg’: architectencafe@xs4all.nl Inl: www.architectencafe.nl

De avond begint met een lezing door kleurdeskundige Mariël Polman. Ze zal spreken over kleur in het werk van De Stijlkunstenaar en architect Theo van Doesburg, die leefde van 1883 tot 1931. Hierna geeft documentairemaker, Hank Onrust een inleiding op zijn film Sta op en verander de rotzooi over de pianiste Nelly van Moorsel (1899-1975), de derde echtgenote van Van Doesburg.

7 AFROBEAT

Femi Kuti & The Positive Force

Breda: Mezz, Keizerstraat 101. Aanvang: 21.00. Prijs: 20 euro. Res/inl: 0900-3001250 & www.mezz.nl

De Nigeriaan Femi Kuti, zoon van ‘Black President’ Fela Kuti, staat vanavond met zijn band The Positive Force op het podium van Mezz voor het enige Nederlandse optreden van zijn Europese tournee. Femi begon als muzikant in de band van zijn vader, maar ging zijn eigen pad in 1986. Eerder stond Femi Kuti in 2003 op het North Sea Jazz Festival en werkte samen met rap-artiesten als Mos Def en Common.

Ook lekker uit eten geweest? Eet recenseer mee op www.nrc.nl/iens