Zoekactie naar vermiste zeilcoach

Het organisatiecomité van de jaarlijkse Holland Regatta in Medemblik heeft gistermiddag op het IJsselmeer een grootscheepse zoekactie gehouden naar een verdwenen zeilcoach uit Duitsland. Diens rubberbootje werd met draaiende motor tussen twee wedstrijdbanen in onbemand aangetroffen door enkele functionarissen van het zeiltoernooi. De zoektocht werd gisteravond laat gestaakt en wordt vandaag voortgezet.

'Op grond van het registratienummer van de rubberboot weten we wie er in deze boot had moeten zitten', liet wedstrijdleider Henri van der Aat weten. 'Het gaat volgens ons om een Duitse coach van de Laser Radial-klasse. We weten nog niet wat er gebeurd is.'

Met 75 rubberboten en enkele helikopters van de kustwacht werd gistermiddag urenlang op het rustige IJsselmeer vergeefs naar de Duitse coach gezocht. De kustwacht stopte rond 16.30 uur de zoekactie. De waterpolitie en de organisatie van de Holland Regatta zetten de speurtocht, ook onderwater, voort. Rijkswaterstaat stuurt een schip met sonarapparatuur.

De wedstrijden in de elf olympische klassen werden gistermiddag gewoon afgewerkt. 'Met zoveel zeilers op het water was de kans groter dat we de man zouden vinden', aldus Van der Aat.

De vermiste zeilcoach, wiens identiteit nog niet is vrijgegeven, begeleidde bij de Holland Regatta onder anderen zijn dochter. De jonge vrouw is op de wal door de organisatie in Medemblik opgevangen.

Windsurfer Casper Bouman heeft op de derde dag van de Holland Regatta zijn leidende positie in het klassement moeten prijsgeven. De 20-jarige Hagenaar kwam in lichte omstandigheden niet verder dan de dertiende en achttiende plaats. Daardoor zakte hij na zes races van de eerste naar de zevende plaats in de rangschikking.

Joeri van Dijk handhaafde zich wel in de bovenste regionen. Hij kwam als eerste en vijfde binnen, goed voor de tweede plaats in het klassement. De Braziliaan Santos is de nieuwe kopman met één punt minder dan Van Dijk.